Minderen…

Een mensenleven is hectisch en de ene levensfase is drukker dan de andere. Het is een kunst om je “lege” momenten niet te vol te maken met onnodige zaken. Tijd is een ervaring en de minuten in een uur zijn voor iedereen hetzelfde.

Ik heb altijd lijstjes :-O

Eigenlijk moet ik er een beetje om lachen. Spontaan kan ik ook zijn hoor. Maar ik wil het liever uit mijn hoofd, niet vergeten en toch gedaan hebben. Dus dit werkt.

Alleen…

Wat erop staat is eigenlijk wat er allemaal inderdaad “gedaan” moet worden. De honden was doen, naar de winkel, stoep vegen, ramen zemen etc. etc. Het is natuurlijk heerlijk om “af te strepen” wat gedaan is, maar eigenlijk is er dan geen tijd meer over voor mezelf.

En als er tijd is…

Dan ben ik moe. Want al mijn energie is al verbruikt. Ik heb dan totaal nergens meer zin in en spaar mijn krachten voor het koken van het avondeten.

Ik denk dat ik nog een leven lang mag oefenen hoe dat anders kan. En het kan!

Doseren.

Het is niet mijn sterkste kant. Want bij mij is het altijd “alles of niets” en het liefst gisteren.

Maar het helpt ontzettend.

Vandaag is mijn vrije dag en heb vanmorgen gefietst. Heerlijk in de zon, ook al was het fris. Op een bankje even wat geschreven en weer naar huis gefietst. De tijd was bij mij en was mijn beste vriend. Ik hoef niets vandaag. Deze tijd voor mezelf heeft mij goede energie gegeven en het houdt mijn hoofd opgeruimd.

Ik heb zin in de rest van de dag.

Less is more!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *