Verstilling en snelheid…

Verstilling en snelheid lijken niet samen te kunnen. En toch is niets minder waar.

Deze tijd waar we in zitten daagt me uit. Hij kan mij gek maken, boos en verdrietig. Dagen vliegen voorbij, zonder dat je het gevoel hebt dat je geleefd hebt. Ik word geleefd door de dag en niet andersom.

Best jammer.

Maar dit doe ik zelf en dat zal voor een ander niet anders zijn. De kunst is om daar achter te komen en er wat mee te doen.

Dat vasthouden is daarna nog belangrijker.

Gelukkig heb ik van die dagen met openbaringen. De filosofie van het leven drijft dan als een luchtbel naar de oppervlakte. Hij zit vol met wijze inzichten die ik elk moment van de dag kan inzetten. Als ik het maar wil.

Hoe erg is het om nu legitiem uit het raam te kijken naar de wind door de bomen? Gewoon omdat je nu toch niets te doen hebt? Of eindelijk die stapels tijdschriften op je bed uit te pluizen en wensenlijstjes te maken voor de toekomst?

Ze klinken voor een ander misschien heel suf en soms voor mezelf ook. Maar als ik het doe… Vind ik het heel erg fijn.

En dat is nu juist de bedoeling.

Dat je dingen doet die je leuk vindt. Het is de combinatie van bezigheden, ontspanning en lol die je zelf kunt maken en moet creëren.

1 ding is zeker.

Als je niets doet, gebeurd er ook niets. Maar ook dan… kun je nog steeds heel veel zien waar je anders geen oog voor had.

Snelheid heeft maar 1 voordeel.

Vandaag is het zondag, maar morgen is het al weer bijna weekend 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *