Opstopping…

Van al dat thuiswerken en thuis zitten zou je denken dat je veel kunt uitrusten. En gedeeltelijk is dat echt zo. Ik vind het fijn om niet perse mijn haar te doen voordat ik ga werken. Er is namelijk niemand die dat ziet. Of dat ik gewoon de hele dag in een joggingpak kan werken omdat ik daar zin in heb. En in een overleg via online meeting zie je zelfs DAT niet.

Af en toe kijk ik naar een potje nagellak. Ik heb hem zelfs al klaar gezet in de douche. En elke keer blijft het bij kijken en denk ik… neh…

Maar af en toe ga je er toch uit. En gelukkig maar. Anders zou je jezelf echt kunnen verslonzen.

~ik in ieder geval wel~

Alleen omdat je nu zo vaak thuis bent, heb je een ander leefpatroon. Ik kan niet zeggen dat het ideaal is, met vier personen in huis. Maar we overleven het. En dat andere patroon is nu bij mij geland. Het staat in een zeer veilige omgeving en iedereen weet zijn route.

Van de week ben ik wat meer afgeweken van dat patroon en heb gemerkt dat het veel prikkels met zich meebrengt.

Ik was een halve dag op het werk en daar kwam ik wat collega’s tegen die ik al een tijd niet had gezien. We hebben hard gewerkt en veel gepraat. Alleen zoveel woorden achter elkaar ben ik niet meer gewend. Ik merkte dat de woorden op een gegeven moment niet meer binnen kwamen. Een soort van storing in mijn hersenen. Of beter gezegd, de woorden die via mijn oren binnen kwamen, konden niet meer worden verwerkt. Ze duwden en duwden omdat er steeds meer woorden bij kwamen. Ik werd er een beetje wanhopig van.

Een time-out is dan even noodzakelijk om mezelf te herpakken.

Gelukkig bestaat er iets als een WC. Daar ben je even (zeker weten) alleen.

Na het werk moest ik nog wat boodschapjes doen en daarna had ik weekend.

‘S avonds ben ik helemaal gesloopt. De woorden, de prikkels, alles wat ik had gehoord en gezien is verwerkt. Mijn lichaam staat in de spaarstand en de accu moet dringend worden opgeladen.

Tijdens een gezellig filmpje en een snack val ik na een half uur al in slaap.

Het voordeel van veel thuis zijn is dat je zelf je prikkels kunt bepalen. Het is immers je eigen omgeving. Mijn nadeel is dat ik hieraan ga wennen en de dagelijkse (externe) prikkels niet goed kan opvangen of doseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *