De laatste dag…

Het is al schemer aan het worden. We gaan de laatste avond van het jaar in. Toch nog even schrijven als afsluiter van het jaar. Want dat kan nog 1 keer in dit jaar.

Het jaar nog even overdenken en dat is natuurlijk altijd veel. Dit jaar was ontzettend bijzonder voor ons allemaal. Niet leuk bijzonder helaas.

Vandaag lees ik veel treurige berichten over wat men heeft meegemaakt in het afgelopen jaar. Het is goed om je dat te herinneren. Maar het raakt je ook weer en de toekomst is nog heel onzeker en flinterdun. Dit kan je onzeker maken of zelfs bang.

Maar oude zaken en gemiste kansen in het oude jaar gaan niet ineens weg. Die oude zaken leggen een fundering. Een fundering die je misschien net even nodig had om die gemiste kans nu wel te pakken. Of het lef om iets nu te doen en niet meer uit te stellen.

Eigenlijk is het vieren van oud & nieuw voor velen een meetmoment. We staan echt eens goed stil bij wat geweest is en wat mogelijk gaat komen.

Dromen en wensen worden uitgesproken of nieuwe worden gemaakt.

Het geeft ook weer hoop.

Goede voornemens heb ik elke dag. Dus morgen is dit niet anders dan gisteren. Elke dag probeer ik het beste ervan te maken en lief te zijn voor mezelf en voor mijn dierbaren. Een vriendelijke glimlach voor een vreemde en trouw te blijven aan wie ik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *