The bright side of life…

In een tijd waarin we een stuk minder kunnen ondernemen lijkt het heel saai. Alle dagen kunnen hetzelfde lijken.

Maar er is altijd een andere kant.

Ik had het al eerder opgemerkt. Heel subtiel als “tussen de regels door lezen” maar dan beleven. Het vloeide door het leven, door ons huis en om mij heen. Een soort van rust.

Want natuurlijk kan ik honderd duizend dingen bedenken en uitvoerig bespreken wat ik allemaal NIET leuk vind aan alles wat niet meer kan. Maar alle negatieve zaken hebben ook een positieve kant…

En vandaag was het zo’n besef momentje.

Deze dag waren we naar een kerstshow in een groot tuincentrum. Echt zo prachtig mooi, het leek de Efteling wel. Je zou hier volledig aan je trekken komen als je in een andere wereld wilt stappen. Wenkende notenkrakers en magische ijskristallen nemen je mee door een wonderschoon landschap vol met twinkelende lichtjes. Schitterende opstellingen van miniatuur tafereeltjes waarin je zelf zou kunnen verdwalen, als je verbeelding het toelaat. Onderweg maakt het witte konijn uit “Alice in Wonderland’ je bewust van de tijd. Want die tijd… die vliegt.

Richting de kassa word ik weer wakker uit mijn magische roes. En ik bedenk me dat ik eigenlijk overal goed kon lopen, alles goed kon beleven en de drukte niet overweldigend voelde.

Alles was ruim opgezet en de doorstroming was hierdoor vloeiend. Dit is voor mij heel fijn. Geen mensen die veel te dicht op je staan of dat je “in de weg” staat.

Een heerlijke ervaring.

Zo gaat het eigenlijk in alle winkels. Er worden niet veel mensen tegelijk binnen gelaten. Hierdoor ontstaat vanzelf rust en letterlijk ruimte.

Ik kan je vertellen dat ik het thuis eigenlijk ook wel fijn vind. Lekker thuis rommelen, een ditje of datje, geen haast. Gewoon…lekker even niets of gewoon iets minder.

Je doet andere dingen.

Het ontneemt dus niet alles, ook al voelt het soms wel zo. Eigenlijk is dat met heel veel negatieve dingen. Het heeft vaak een andere kant en die mag best belicht worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *