Innerlijke muren…

Momenteel volg ik een opleiding. Intuïtieve ontwikkeling is daarin heel belangrijk en misschien wel de basis. En omdat altijd alles in beweging is… Stroomt dit ook. Het lijkt op een “lus” waarin je je alles weer tegenkomt. Een herhaling van situaties of gevoelens.

Een soort…innerlijke rotzooi die je nog moet opruimen.

Door mijn gevoeligheid heb ik innerlijke muren gecreëerd. Deze muren hebben een meerwaarde gehad en hadden een functie. Ze hebben mij een veilig gevoel gegeven in een snelle en soms harde wereld. Die muren voelde fijn, beschermde en gaf rust.

Maar om verder in de opleiding te komen, mag ik nu die innerlijke muren gaan afbreken. Wow…dat klonk best spannend. Tijdens een sessie waarin je je innerlijke muren ging bekijken, ontdekte je waarom ze zijn ontstaan. Er gaat namelijk veel onbewust.

Stukje bij beetje ben ik mijn muren aan het afbreken. Dat gaat niet altijd gemakkelijk. Het lijkt namelijk alsof je nog gevoeliger wordt. Soms wil je even niet voelen en gewoon door. Maar door het toch te ervaren en het er wel te laten zijn, hoef je ook niet te vechten. Het is oké. De innerlijke muren worden langzaam afgebroken. Oude situaties en gevoelens worden weer getest. Heb je ze wel verwerkt? Of heb je nog wat huiswerk te doen? Als een gebeurtenis mij raakt, zit er nog iets wat ik mag onderzoeken.

Het zet behoorlijk wat in beweging. In een lus…waarin je vanzelf alles tegenkomt wat je niet hebt opgeruimd.