Reset…

We zijn weer thuis van vakantie. Los geweest van alles wat normaal was. Geen besef van de dagen van de week, en tijd was relatief.

Ik hou ontzettend veel van structuur. Het geeft mij een gevoel van controle. Dat alles lukt. Maar dat kan ook erg moeilijk zijn. Wat heb je nu werkelijk onder controle? Meestal niets. Het voelt soms alsof je water in je handen moet vasthouden. Het sijpelt er toch doorheen. Hoe je het ook probeert.

Die structuur is op vakantie totaal weg. Ik vond het heerlijk! Het hebben van geen verplichtingen in een totaal nieuwe omgeving was het fijnste. Het helpt mij om uit mijn structuur te gaan. Het is een soort korset die gedurende het jaar steeds strakker aangetrokken wordt.

Door… Mijzelf.

En dat wil ik heel graag veranderen. Goede voornemens heb ik altijd, niet alleen in januari. Een vakantieperiode geeft mij wel veel tijd voor bezinning. Afstand, rust en ruimte. Zo ontstaan de meest mooiste ideeën. Niet alleen om te creëren (ik maak graag kunst), maar ook ideeën over hoe ik eigenlijk graag mijn leven wil leiden. En waar sta ik nu.

Alles “stroomt” weer. Ik heb meer contact met mezelf waardoor ideeën ineens zo verhelderend of simpel zijn.

In deze laatste vakantieweek slurp ik de rust in. Ik laat me vullen met onvoorwaardelijke liefde, en sta in contact met het zijn.

Wat is voelen dan fijn.