Andere wereld…

Gisteren stonden wij met onze mooie edelstenen en kunst op de beurs. Deze keer hadden we voor een kleinere beurs gekozen. Gewoon om even te kijken hoe dat zou zijn.

Thuis ben ik rustig gaan inpakken. Dit doen we altijd samen en inmiddels hebben geleerd hoe we dit het beste kunnen doen. Ik weet nog hoe we dat voor het eerst samen deden. Het leek wel alsof we een Scandinavisch stoeltje in elkaar moesten zetten. Samen werken en taken verdelen was het enige juiste. En dat verloopt lekker vlot.

Zenuwachtig was ik niet. Behalve toen we 100 meter verwijderd waren van de locatie. Allerlei vragen kwamen er in mij op. Is er wel parkeerruimte, waar moeten we aanmelden, hebben we een karretje… Het waren allemaal vragen waar je maar op 1 manier achter kan komen.

Door het te ervaren. Het loopt vaak vanzelf en anders stuur je bij. Het was toch even spannend omdat alles nieuw was. Een nieuwe locatie en ander soort beurs. Het onbekende is dan zo ongrijpbaar. De controlfreak in mij ervaarde lichtelijke stress.

Eenmaal binnen gekomen daalde mijn stresshormoon en de gelukshormoontjes stralen in mijn lijf.

Ja… hier word ik blij van.

Fijne mensen om ons heen, met al je prachtige edelstenen en handgemaakte kunst. Je passie. Mijn innerlijke wereld naar buiten.

Mensen ontmoet die dezelfde gevoelswereld hebben als jij. Dat voelt als een warme deken van herkenning en erkenning.

Af en toe liep ik een rondje over de beurs. Eigenlijk…Fladderde ik.

Thuis na een hele mooie dag, ga ik nog door met alles uitpakken. Alles weer even schoonmaken en in onze ruimte terugzetten. Ondanks dat ik voel dat ik moe ben, barst ik van de energie.

Slapen… Dat duurde wel even.

De volgende dag neem ik even gas terug. Mijn vrije dag besteed ik aan taakjes waarbij ik lekker in mijn eigen bubbel kan zitten. Ik hoef niet te denken. Alleen even zijn.